
Malzemeler
1 kilo hamsi
1 kilo hamsi
1 su bardağı mısır unu
2 su bardağı pirinç
1/2 demet ince doğranmış maydanoz
2 büyük rendelenmiş soğan
1 yemek kaşııı kuş üzümü
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 diş rendelenmiş sarımsak
Karabiber
Tuz
PİLAVIN YAPILIŞI
Soğanları ve salcayı bir miktar sıvı yağda kavurduktan sonra pirinç ve tuz eklenir. İsteğe bağlı olak pirinçler biraz kavrulabilir.
Daha sonra su eklenerek tencerenin kapağı kapatalır ve en düşük derecede pilavın suyunun cekmesi sağlanır. Son olarak kuş üzümü dolmalık fıstık, karabiber, rendelenmis sarımsak ve maydanoz eklenerek karıştırılır.
HAMSİLERİN VE PİLAVLA BULUŞMASI
Kılçıkları çıkartılır.
Bir miktar tuz ile karıştılır, sadece dışa gelen kısımları mısır ununa bulanır.
Tavaya birkaç yemek kaşığı sıvı yağ koyulur.
Tavanın kenarlarından başlayarak hamsiler yanyana ve yarısı tavanın dışında
kalacak şekilde sıralanır.

Kenarlara hamsiler sıralandıktan sonra tavanın ortasında da hiç boşluk kalmayacak sekilde hamsiler yanyana doldurulur.
Daha önceden hazırlanan pilav tavanın içine bastırılmadan doldurulur.
.
En son aşama olarak tavanın kenarlarından sarkan hamsiler pilavın uzerine sırayla kapatılır.
Pilavın üzeri geri kalan hamsilerle yanyana dizilere kapatılır.
.
Tavayı döndürerek hamsilerin kızarması sağlanır. Daha sonra bir tepsi yardımıyla pilav ters cevrilir, tava yağlanarak ve diger yüzünde kızartılması sağlanır.
.
.
VE SONUÇ BAŞLANGIÇ RESMİ
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder