Pages

KARA LAHANA ÇORBASI

Malzemeler
1 demek kara lahana
1 çay bardağı pirinç ya da bulgur
1 çaybardağı mısır unu
1 çaykaşığı karbonat
2 kaşık tereyağ
1 kaşık salça
pulbiber
2 soğan
tuz
isteğe göre tercih edilecek malzeme;
1 su bardağı haslanmis barbunya veya
1 su bardağı kuru fasulye veya kıyma
.

YAPILIŞI

Kara Lahana yıkanır ve ince ince şerit şeklinde doğranır.

Büyük bir tencerede su kaynatılarak lahanalar kaynamış suya atılır ve içine bir kaşık karbonat eklenerek pişirilir.(Karbonat yeşil kalmasını ve daha yumuşak olmasını sağlar)

Yaklaşık 10 dakika kadar piştikten sonra içine yıkanmış bulgur ya da pirinç eklenir.

Soğanlar ince ince doğranır,salça,tereyağ, pulbiber ve tuzla ayrı bir tencerede sote edip çorbanın içine ekleyir.

Bu aşamada tercihe göre "barbunya", "fasulye" veya "kıyma" eklenir.

Son olarak sulandırılmış mısır unu karışıma eklenir ve iyice karıştırılır.

Kısık ateşte yarım saat kadar daha pişirilerek çorba tamamlanmış olur.

bymurert

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

    Hiç yorum yok: