1 su bardağı haslanmis barbunya veya
1 su bardağı kuru fasulye veya kıyma
YAPILIŞI
Kara Lahana yıkanır ve ince ince şerit şeklinde doğranır.
Büyük bir tencerede su kaynatılarak lahanalar kaynamış suya atılır ve içine bir kaşık karbonat eklenerek pişirilir.(Karbonat yeşil kalmasını ve daha yumuşak olmasını sağlar)
Yaklaşık 10 dakika kadar piştikten sonra içine yıkanmış bulgur ya da pirinç eklenir.
Soğanlar ince ince doğranır,salça,tereyağ, pulbiber ve tuzla ayrı bir tencerede sote edip çorbanın içine ekleyir.
Bu aşamada tercihe göre "barbunya", "fasulye" veya "kıyma" eklenir.
Son olarak sulandırılmış mısır unu karışıma eklenir ve iyice karıştırılır.
Kısık ateşte yarım saat kadar daha pişirilerek çorba tamamlanmış olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder