
MALZEMELER
1,5 su bardağı rendelenmis kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı mısır unu
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 kahve fincanı su
isteğe bağlı olarak fazladan eklenecekler
1,5 su bardağı rendelenmis dil peyniri
1 tatlı kaşığı tulum peyniri
1 tatlı kaşığı tulum peyniri
.
.
YAPILIŞI
.
Mısır unu yarım tatlı kaşığı tereyağında un pembeleşene kadar kavrulur.
Kaşar peynir eklenir. (tercihe göre dil peyniri ve tulum peynirinide eklenebilir)
Hazırlanan karışıma bir fincan su ilave edilerek ve kavurmaya devam edilir.
Kalan tereyağı başka bir tavada eritilir.
Hazırlanan peynir karışımı macun haline geldikten sonra tavada eritilen terayağının üzerine dökülür.
.
Sıcak olarak servis yapılır.
.
Mısır unu yerine buğday ununa kullanılabilir.
online
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder