
Malzemeler
1 kilo Hamsi
2 Tatlı Kaşığı Tuz
1/4 Demet Maydanoz
1 Büyük Boy Soğan
2.5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1/2 Yemek Kaşığı Çamfıstığı
1/2 Su Bardağı Pirinç
1 Su Bardağı Su (sıcak)
1/2 Yemek Kaşığı Kuşüzümü
1/4 Tatlı Kaşığı Kara biber
1/4 Tatlı Kaşığı Şeker
1/3 Su Bardağı Mısır unu
2 Adet Yumurta
6 Yemek Kaşığı Sıvı yağ
.
Yemeğin Tarifi
.
Balıkların kuyruklarını koparmadan, kılçıkları çıkartılarak temizlenir. 1 tatlı kaşığı tuz eklenerek süzgeçte 15 dakika bekletilir.
.
Soğan soyulup yıkandıktan sonra ince ince doğranır , zeytinyağı ve çamfıstığı ile birlikte tencereye koyularak 5-6 dakika kızartılır.
.
Pirinç yıkandıktan sonra soğan, 1 bardak su ve kalan tuz eklenerek ve karıştırlır. Kuşüzümü serpilerek önce orta, sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirilir. Maydanoz doğranır, kara biber ve şekerle birlikte pilava eklenerek karıştırılır.
.
Hamsilerden iki tanesinin iç kısımları mısır ununa batırılır, kuyrukları aynı tarafa gelecek şekilde avuc içine dizilir. Ortasına 1 tatlı kaşığı kadar pilav koyulur ve dış kısmı unlanmış üçüncü hamsi pilavın üzerine kapatılır. Balıkların kuyruk ve baş kısımlarından sıkarak birbirine iyice yapıştırılır. Balıklar bitene kadar kuşa benzer dolmalar yapılır.
.
Başka bir kapta yumurtalar çırpılır ve dolmalar yumurtaya batırılarak kızdırılmış yağda kızartılır.
.
Sebze salatası ile servis edilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder