Pages

HAMSİ KUŞU


Malzemeler
1 kilo Hamsi
2 Tatlı Kaşığı Tuz
1/4 Demet Maydanoz
1 Büyük Boy Soğan
2.5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1/2 Yemek Kaşığı Çamfıstığı
1/2 Su Bardağı Pirinç
1 Su Bardağı Su (sıcak)
1/2 Yemek Kaşığı Kuşüzümü
1/4 Tatlı Kaşığı Kara biber
1/4 Tatlı Kaşığı Şeker
1/3 Su Bardağı Mısır unu
2 Adet Yumurta
6 Yemek Kaşığı Sıvı yağ
.
Yemeğin Tarifi
.
Balıkların kuyruklarını koparmadan, kılçıkları çıkartılarak temizlenir. 1 tatlı kaşığı tuz eklenerek süzgeçte 15 dakika bekletilir.
.
Soğan soyulup yıkandıktan sonra ince ince doğranır , zeytinyağı ve çamfıstığı ile birlikte tencereye koyularak 5-6 dakika kızartılır.
.
Pirinç yıkandıktan sonra soğan, 1 bardak su ve kalan tuz eklenerek ve karıştırlır. Kuşüzümü serpilerek önce orta, sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirilir. Maydanoz doğranır, kara biber ve şekerle birlikte pilava eklenerek karıştırılır.
.
Hamsilerden iki tanesinin iç kısımları mısır ununa batırılır, kuyrukları aynı tarafa gelecek şekilde avuc içine dizilir. Ortasına 1 tatlı kaşığı kadar pilav koyulur ve dış kısmı unlanmış üçüncü hamsi pilavın üzerine kapatılır. Balıkların kuyruk ve baş kısımlarından sıkarak birbirine iyice yapıştırılır. Balıklar bitene kadar kuşa benzer dolmalar yapılır.
.
Başka bir kapta yumurtalar çırpılır ve dolmalar yumurtaya batırılarak kızdırılmış yağda kızartılır.
.
Sebze salatası ile servis edilir

bymurert

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

    Hiç yorum yok: