Pages

Marmara Bölgesi Seçilmiş Lezzetler

AKITMA
3 su bardağı un
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı kuru maya
3 su bardağı süt (ılık)
1 çay kaşığı tuz


Kuru mayayı süt ile ıslatın. Eridikten sonra yumurta, tuz ve unu ilave edip mikserle çırpın. Kabarması için bekleyin. Yağsız tavanızı ısıtın ve kepçeyle karışımdan dökün. Çevirerek iki tarafınıda pişirin...




MAMZAMA (EDİRNE)
2 adet patlıcan ,
2 adet kırmızı etli biber
2 diş sarımsak
bir kase yoğurt
Yarım demet maydanoz
Kırmızı biber
3 kaşık zeytinyağı

Patlıcanları ve etli kırmızı biberi ocak üzerinde közleyin. Közlenmiş patlıcan ve biberin kabuklarını soyarak beraberce ve ince ince kıyın. Sarımsağı kıyarak yoğurtla karıştırın. Yoğurtlu karışımı patlıcanlı biberle karıştırın. Bir tavada kırmızı biberle zeytinyağını beraber ısıtın. Biberli yağı yoğurtlu patlıcanın üzerine gezdirin.

bymurert

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

    Hiç yorum yok: