Pages

ÇİÇEK BAKIMI VE TOPRAK ÇEŞİTLERİ

Saksı çiçeklerinizi öncelikle, ortamın ısı, ışık ve nem durumuna göre seçmeniz ve yerleştirmeniz gerekmektedir. Ayrıca aynı tür bitkileri bir arada tutmanız bitkiler açısından yararlı olacaktır.
Sulama için öncelikle toprağın nemini parmağınızla kontrol etmeniz gerekmektedir. Parmağınızı toprağa batırınız ve parmağınızda ıslaklık hissetmiyorsanız bitkinizi sulayınız. Unutmamak gerekir ki; aşırı sulama bitkinin köklerinin çürümesine sebep olur.
Bitkilerin yapraklarını periyodik olarak temizlemeniz, bitkinin gereksinim duyduğu ışık, nem ve karbondioksit alımını kolaylaştıracaktır. Büyük yapraklıları ise ıslak bez veya sünger ile temizleyiniz. Küçük yapraklı bitkilerin yapraklarını ılık su ile yıkayarak temizleyiniz. Tüylü yapraklıları ise kuru bir fırça ile hafifçe temizleyebilirsiniz.
Saksı bitkilerinizin, saksı ve topraklarını en geç iki yılda bir değiştirmeniz gerekmektedir. Saksı değişimi sırasında bitkinin köklerine zarar vermemeye özen gösteriniz. Saksı değişiminin bahar aylarında yapılması gerekmektedir.
Bitkiler sağlıklı gelişim için vitamin katkısına gereksinim duyarlar 2-3 Haftalık sürelerle bitkinize vitamin takviyesi yapmayı ihmal etmeyiniz. Özellikle ithal bitkiler, sağlıklı gelişim için vitamin katkısına gereksinim duyarlar

NEM
Bitkinin bulunduğu oda ısısı ne kadar yüksek ise o kadar çok su ister. Kış ayları bitkinin doğal dinlenme periyodu olduğundan daha suya gereksinim duyar.
BESLEME
Bitki ne kadar hızlı büyürse o kadar çok vitamine ihtiyaç duyar. Sulama suyunun içine ayda bir veya iki defa özel bitki vitamini karıştırıp, bitkinin toprağına dökünüz. Kış ayları bitkilerin doğal dinlenme ayları olduğundan, vitamin miktarını bir ölçek azaltınız.


bymurert

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

    Hiç yorum yok: