
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Malzemeler
* 2 adet yufka
* 2 adet patates (Haşlanmış)
* 3 adet yeşil biber
* 1,5 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
* 1 adet yumurta
* 1 tutam maydanoz
* Tuz, karabiber
* 1 çay bardağı çiçek yağı
* Yarım çay bardağı süt
* Çörek otu, susam
Hazırlanışı
Patetesi ince ince doğruyoruz içine yeşil biberi doğrayıp rendelenmiş kaşarı, maydanozu, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırıyoruz. Başka bir kasenin içinde sütü ve yağı çırpıyoruz. Yufkayı seriyoruz. Fırça yardımıyla süt ve yağ karışımını üzerine sürüyoruz. ikinci yufkayı üzerine kapatıyoruz ve aynı karışımdan sürüyoruz. Sonra yufkayı ikiye bölüyoruz her yarım yufkayı dört parmak kalınlığında kesiyoruz.Hazırladığımız harcı paylaştırıp yufkaların uç kısmına koyup muska şeklinde sarıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz üzerine yumurta sarısı sürüp susam çörek otu serpip 180 derece fırında pişiriyoruz.
Afiyet Olsun...
.
Malzemeler
* 2 adet yufka
* 2 adet patates (Haşlanmış)
* 3 adet yeşil biber
* 1,5 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
* 1 adet yumurta
* 1 tutam maydanoz
* Tuz, karabiber
* 1 çay bardağı çiçek yağı
* Yarım çay bardağı süt
* Çörek otu, susam
Hazırlanışı
Patetesi ince ince doğruyoruz içine yeşil biberi doğrayıp rendelenmiş kaşarı, maydanozu, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırıyoruz. Başka bir kasenin içinde sütü ve yağı çırpıyoruz. Yufkayı seriyoruz. Fırça yardımıyla süt ve yağ karışımını üzerine sürüyoruz. ikinci yufkayı üzerine kapatıyoruz ve aynı karışımdan sürüyoruz. Sonra yufkayı ikiye bölüyoruz her yarım yufkayı dört parmak kalınlığında kesiyoruz.Hazırladığımız harcı paylaştırıp yufkaların uç kısmına koyup muska şeklinde sarıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz üzerine yumurta sarısı sürüp susam çörek otu serpip 180 derece fırında pişiriyoruz.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder